joi, 18 martie 2010

Comunicat de presa derulare proiect “Youth for Nature”

Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională are deosebita plăcere de a vă anunţa că în perioada 20 - 28 martie 2010 se derulează proiectul de tineret “Youth for Nature” finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acţiune.

“Youth for Nature “ este un schimb de experienţă între 40 de tineri reprezentanţi a 8 ţări europene (Lituania, Slovenia, Slovacia, Franţa, Estonia, Grecia, Malta şi România) având ca temă protejarea mediului înconjurător.

Prin activităţile proiectului tinerii participanți vor analiza problemele cu care se confruntă mediul, cauzele ce înrăutăţesc condiţiile de mediu şi soluțiile pe care generația tânără le poate identifica.

Participanţii vor prezenta situaţia mediului în ţările participante și vor analiza impactul acţiunilor umane asupra mediului. Activităţile se vor desfăşura în Săcelu, Târgu Jiu şi Motru, pe parcursul manifestărilor tinerii având de asemenea posibilitatea să viziteze unele obiective turistice din judeţul nostru cum ar fi Ansablul sculptural din Târgu-Jiu.

În cadrul proiectului tinerii vor avea întâlniri cu autorităţile locale și vor vizita carierele de cărbune, analizând impactul pe care dezvoltarea industrială îl are asupra mediului și a calității vieții.

Pentru a oferi un exemplu de urmat comunităților locale și generației tinere, participanții vor realiza acțiuni de plantare de copăcei pe haldele Carierei Roşiuţa, ecologizare a râului Motru şi realizarea unor statui simbolice şi sugestive din peturile colectate.

În cadrul proiectului participanții vor adopta o Declaraţie cu privire la necesitatea implicării generației tinere în demersurile de protejare a mediului.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Partener local Asociația Hai Hui Targu Jiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu